Welkom op

de website

Lees op deze website informatie over kozijnen. Ontvang daarnaast tot 6 offertes van lokale kozijnspecialisten om de opties en de prijzen te vergelijken. Maak vervolgens een weloverwogen keuze.

Vergelijk offertes Bespaar tot 30%

Kozijnen prijzen

Ben je, je huidige woning aan het verbouwen en wil je graag nieuwe kozijnen laten plaatsen? Of ben je bezig met het realiseren van een complete nieuwbouw en zou je graag gebruik willen maken van mooie kozijnen in je woning? Het kopen van kozijnen brengt vaak een niet onaanzienlijke investering met zich mee waardoor het belangrijk is om je op voorhand goed bewust te zijn van de kosten die er aan verbonden zijn. Wil je ook gaan investeren in (nieuwe) kozijnen, maar zou je graag eerst een goed zicht willen hebben op de kosten die hiervoor in rekening gebracht kunnen worden? Lees dan snel verder en kom alles te weten over de gemiddelde kostprijs die is verbonden aan de verschillende soorten kozijnen op de markt.

Hoeveel kosten kozijnen?

De prijs die in rekening wordt gebracht voor het aanschaffen van kozijnen is altijd afhankelijk van onder meer het materiaal waaruit ze zijn opgebouwd. Er zijn vandaag de dag verschillende soorten kozijnen op de markt terug te vinden. De voordeligste zijn deze die gemaakt zijn van kunststof. Iets duurder zijn de houten kozijnen om vervolgens af te sluiten met de aluminium en stalen varianten. Deze laatste worden in de praktijk eerder zelden in een particuliere woning toegepast waardoor ze hoofdzakelijk zijn terug te vinden in met name bedrijfsgebouwen. Om je een goed beeld te geven van wat je op vlak van kosten voor het kopen van kozijnen ongeveer kan verwachten hebben we even de gemiddelde prijzen opgenomen in onderstaande tabel:

 

Type kozijn Gemiddelde kostprijs van het kozijn
Kunststof kozijn Tussen 725 & 825 euro per vierkante meter
Houten kozijn Tussen 775 & 925 euro per vierkante meter
Aluminium kozijn Tussen 825 & 975 euro per vierkante meter

 

De prijzen die in bovenstaande tabel staan weergegeven zijn inclusief de BTW evenals de montagekosten. Daarnaast werd er eveneens rekening gehouden met het voorzien van HR++ glas. De gemiddelde prijzen die in de tabel staan aangegeven zijn verder uiteraard per vierkante meter. Kenmerkend voor een investering in kozijnen is dat de prijs voor het kozijn op zich en de montagekost doorgaans min of meer even hoog zijn. Dit zorgt er voor dat je door zelf het kozijn te plaatsen zeer eenvoudig een behoorlijke besparing kan realiseren.

De prijsopbouw van kozijnen

De prijsopbouw van kozijnen is een zeer belangrijke. De materiaalkosten zijn namelijk goed voor 45 procent van het totale kostenplaatje. Nog eens 45 procent gaat naar de montagekosten. De resterende 10 procent wordt opgedeeld in twee delen en hebben betrekking tot de voorrijkosten evenals de afvoerkosten. Omwille van het feit dat de arbeidskosten bij een bestelling van kozijnen zo hoog liggen is het altijd mogelijk om een interessante besparing te realiseren. Door gewoon even offertes van verschillende leveranciers van kozijnen met elkaar te vergelijken kan een besparing van al snel 10 procent worden gerealiseerd. Dat is uiteraard erg mooi meegenomen.

Keuzes die de prijs van kozijnen kunnen beïnvloeden

Er zijn tal van verschillende keuzes die de standaard kostprijs van kozijnen kunnen beïnvloeden. Met welke keuzes je in het bijzonder rekening dient te houden hebben we even voor jou op een rijtje gezet:

Keuze 1: Het soort materiaal

Zoals reeds aangegeven is het materiaal waaruit een kozijn bestaat altijd voor een niet onbelangrijk deel bepalend voor het prijskaartje dat in rekening wordt gebracht. Van alle kozijnen die op de markt zijn terug te vinden is kunststof zeker en vast de voordeligste. Een investering in houten kozijnen is iets duurder, maar nog steeds betaalbaar terwijl de hoogste kosten worden aangerekend voor een investering in aluminium of stalen kozijnen.

Keuze 2: Het type glas

Wanneer je uiteindelijk een keuze hebt gemaakt op vlak van het soort kozijn waar je gebruik van zal gaan maken is het ook altijd interessant om even te kijken in de richting van de verschillende glassoorten die op de markt zijn terug te vinden. Je kan er uiteraard nog steeds voor kiezen om gebruik te maken van enkel glas, maar deze beschikt over geen enkele isolatiewaarde. Het is dan ook (ondanks het hogere kostenplaatje) veelal een aanzienlijk stuk interessanter om te opteren voor één van de onderstaande soorten glas:

 

Type glas Gemiddelde kostprijs
Dubbel glas Tussen 70 & 85 euro per vierkante meter
Hoogrendementsglas (standaard) Tussen 80 & 95 euro per vierkante meter
HR++ glas Tussen 90 & 105 euro per vierkante meter
HR+++ glas Tussen 105 & 135 euro per vierkante meter

 

Vooral wanneer je er zeker van wenst te zijn dat de hoogte van je energiefactuur zo beperkt mogelijk kan worden gehouden is het altijd interessant om er voor te kiezen om zo optimaal mogelijk isolerend glas te kopen. Niet alleen vandaag de dag, maar ook met het oog op de toekomst is dit ongetwijfeld een goede keuze!

Eventuele extra opties

Wanneer je er voor hebt gekozen om een investering te doen in nieuwe kozijnen is het altijd van belang om ook even stil te blijven staan bij de verschillende extra opties die mogelijks interessant kunnen zijn. Deze opties hoeven dan lang niet in alle omstandigheden te worden toegepast, toch kunnen ze ongetwijfeld een mooie meerwaarde betekenen. We zetten ook deze opties voor kozijnen graag nog even voor jou op een rijtje.

 

Soort optie Gemiddelde kostprijs
Ventilatieroosters Tussen 20 & 65 euro
Gelaagd glas Tussen 110 & 160 euro
Andere kleur Tussen 0 & 50 euro

 

Het veranderen van de kleur van een kozijn wordt bij verschillende bedrijven niet in rekening gebracht. Andere partijen kunnen hiervoor evenwel zoals blijkt uit bovenstaande tabel toch een kostprijs tot zo’n 50 euro voor in rekening brengen. Vooraleer je nieuwe kozijnen bij een bepaalde partij in huis te halen is het dan ook altijd belangrijk om eerst even een goede vergelijking op vlak van de kosten uit te voeren.

Besparen op kopen van kozijnen

Het is op verschillende manieren mogelijk om te besparen op het aanschaffen van kozijnen. Zo kan je er voor kiezen om er in te investeren samen met bijvoorbeeld je buurman waardoor je een kwantumkorting kan verkrijgen. Anderzijds is het ook mogelijk om de montage van de kozijnen zelf uit te voeren waardoor je zomaar een besparing kan realiseren tot wel 50 procent. Tel daar ook nog eens bij op dat ook een vergelijking uitvoeren altijd goed is voor een mooie, extra besparing en je merkt dat een investering in nieuwe kozijnen niet altijd zo duur hoeft te zijn als je verwacht.

Vraag gemakkelijk tot wel 6 offertes op om de exacte prijzen van de kozijnen voor uw woning te ontdekken.